Mamma och bebis skulpturer ❤

Varje ung mamma känner till klyschorna. ‘Njut av den första perioden, innan du vet ordet av kommer de att vara utanför dörren’, ‘njut av det medan du kan’. Du kanske tröttnar på kommentarerna, men mammor tänker tillbaka på sin egna tid som nybliven förälder när de ser dig och din lilla, som verkar vara en evighet sedan för dem.

En nyfödd eller ammande staty/matningsskulptur fångar denna speciella och korta stund för alltid.

Som de första i Sverige erbjuder vi personliga skulpturer av nyfödda barn upp till 10 veckors ålder tillsammans med deras mamma eller pappa. Låt oss fånga denna dyrbara stund åt dig, med din nyfödda bebis.

När vi skannar ditt nyfödda barn planerar vi alltid in gott om tid. Vi tycker att det är viktigt att både du och ditt barn har tillräckligt med tid att bli bekväma.

Vi börjar med att ta en kopp kaffe eller te tillsammans och går igenom alla olika alternativ när det gäller positionering och material.

Under skanningen är det viktigt att du och ditt nyfödda barn är helt stilla (en liten utmaning). Varje skanning kommer att ta cirka 3-5 minuter.

(Detta är också anledningen till att vi har en åldersgräns då det kommer att finnas en gräns för hur länge barnet kan sitta still 😉 )

Naturligtvis skulle det vara lättast om barnet sov, men det är ju inte alltid möjligt. Att mata sitt barn kan också vara till stor hjälp för att göra skanningen lättare.

Du känner ditt barn bäst, planera en period då du förväntar dig att ditt barn kommer att vara som lugnast och förhoppningsvis ta sig en liten tupplur. 

Träffa Malin

❤ Jag kände mig så fin som gravid! ❤

Jag älskade sparkarna och att prata med den lilla människan som växte inom mig. Hur utmattad, arg och sömnlös jag än var upp till förlossningen så skulle jag göra om det vilken sekund som helst! Det var i vecka 34 som min pojkvän berättade om en vän i Amsterdam.
Hon tog 3d-skanningar av gravida kvinnor och skapade fantastiska skulpturer i gjutet brons. De var så vackra och jag visste direkt att en sån vill jag ha!

Sagt och gjort flög jag över till Marit i Amsterdam för att genomföra min 3d-skanning.
Det var så mysigt att komma in i hennes lilla studio. Hon visade upp olika skulpturer deras konstnärer gjort. Det fanns olika mönster, färger, material och storlekar. En del var klädda, andra inte. Du får välja exakt hur du vill ha din, sa hon. Efter 12 veckor så fick jag hem den.

Jag var så nöjd! Ett handgjort konstverk som ramade in precis allt jag känt under min graviditet.

Tänk om detta hade funnits i Sverige, så jag skrev till Marit: ”Jag tycker fler kvinnor ska ha chansen att göra detta utan att behöva resa enda till Amsterdam. Kan vi sätta upp detta i Stockholm?” Resten är historia. På Södermalm i min lilla studio kan nu kvinnor komma för att genomföra en 3d-skanning.
Det känns så roligt att få vara en del i att kunna erbjuda andra gravida kvinnor detta.

Vi skapar ju bokstavligen liv!
Vi förtjänar det mer än någon!

Om du är gravid och känner dig sugen på att föreviga din graviditet i en hänförande skulptur skapade av konstnärer i Amsterdam — boka då en 3d-skanning 🤗

Med vänlig hälsning,
Malin Tannergård.

Boka nu

Laddar…