3 saker jag önskar jag vetat om efter förlossning

1. Bindor för tunga blödningar

Efter förlossningen var jag förberedd på en hel del förändringar i min kropp, men en sak som jag önskar att jag hade vetat mer om var de tunga blödningarna som kan följa med efter förlossningen. För att hantera detta behöver du verkligen ha ordentliga bindor till hands. Jag rekommenderar att du köper de riktigt tjocka och absorberande bindorna, eftersom de vanliga kanske inte räcker till. Det här är något som inte alltid talas om öppet, men det är viktigt att vara beredd på.

Ta en titt på Plumes förlossningsbindor och fantastiska wash intimdusch –  min räddare i nöden!

wash intimdusch

2. Svårigheter med amning och vikten av amningskurser

Amning är något som jag tidigare tog för givet, men det visade sig vara mycket svårare än jag hade förväntat mig. Det var smärtsamt och ibland frustrerande, och jag önskar att jag vetat tidigare om amningskurs och hjälpen efter förlossningen. Att lära sig rätt teknik och få stöd från experter kan göra en stor skillnad. Jag gick från gråtande till njutande stunder med min bebis efter kursen. Så om du är gravid och vill amma, överväg att gå med i en amningskurs – det kan vara ovärderligt.

Behöver du stöd och hjälp under amningen? På Mama Mia amningsmottagning i Stockholm fick jag stöd från amningsexperter och det rekommenderar jag till alla nyblivna föräldrar att gå till!

3. Saknaden av min fina gravidmage

Innan förlossningen bar jag på blandade känslor som överväldigade mig. Å ena sidan var jag så glad över att äntligen få träffa min lilla älskling, men samtidigt kände jag en saknad av min gravidmage och den unika kopplingen vi hade när han väl var inuti. Det är okej att känna så. Graviditeten är en speciell tid, och även om förlossningen är en glädjefylld händelse, kan det finnas en sorg att det är över.

Jag hade turen att hinna bevara min gravidmage i ett fint konstverk av äkta brons. Idag kan både jag och min son titta på den personliga statyetten av min mage när han låg där inne, som ramar in de fantastiska 9 månader vi gått igenom ihop. Graviditet är inte alltid lätt, men vi tog oss igenom det tillsammans och det är jag så stolt över. Det är mitt absolut finaste och värdefullaste inredning i hemmet.

Vill du ha din alleles egna statyett, eller letar du efter den perfekta baby shower presenten? Boka tid eller ta kontakt med oss idag.


Så, om du är på väg att bli förälder, kom ihåg att det finns vissa saker som du kanske inte är förberedd på. Bindor för tunga blödningar, amningsutmaningar och känslomässiga förändringar är bara några exempel. Men kom ihåg att du inte är ensam, och det finns stöd och resurser tillgängliga för att hjälpa dig genom denna resa. Graviditet och förlossning är en unik upplevelse, och även med dess utmaningar är det en av de mest underbara stunderna i livet!

Med vänlig hälsning,
Malin och lillskrutten

Malin och son

Mamma med nyfödd